Isnin, 2 November 2009

USTAZ WAHABI KENE CEKUP? RUMAH-RUMAH ORANG KAYA ELIT DIJADIKAN SARANG AJARAN SESAT?


(Dr Asri Zainal Abidin, bekas Mufti Negeri Perlis darul Sunnah, ditahan)
MEMALUKAN STATUS USTAZ JE KERANA BUAT KERJA TAK SENONOH, NEGARA KITA ADA UNDANG-UNDANG, NAK IKUT UNDANG-UNDANG MACAMANA SEDANGKAN UNDANG-UNDANG ALLAH DAN ORANG ISLAM PUN DIPERLEKEH SERTA DIHINA DAN DICACI CELA.
MAKHLUK YANG SEDANG AKTIF BERGIAT MENCARI POPULARITI DAN KEMASYHURAN SEHINGGA LAYAK DIGELAR USTAZ AL MASYHURI. KENA TAHAN DAN MASUK AKHBAR DAN TV SEMUA ORANG TUMPU APA LAGI MASYHURLA. ORANG-ORANG KAYA TABUR DUIT, CERAMAH DAPAT APA SAJA, DUIT DISALURKAN PADA PERKARA YANG ENTAH APA-APA, SEBAB ITU INFAK PADA ORANG ISLAM YANG SUSAH DAH TIADA SEMUA DISALURKAN PADA USTAZ-USTAZ AJARAN SESAT.
ADA KEBAIKAN JUGA LA PIHAK YANG BERKUASA AMBIL TINDAKAN, SAMA LA AMBIL TINDAKAN KE ATAS AJARAN-AJARAN SESAT YANG LAIN SEPERTI HAJI KAHAR, AYAH PIN, RASUL MARIAM DAN LAIN-LAIN. INI DILAKUKAN SUPAYA ANAK-ANAK KITA NANTI TAK IKUT AJARAN SESAT, TAK IKUT AJARAN WAHABI YANG PERNAH DIFATWAKAN OLEH MUFTI MAZHAB SYAFIE DULU DI MAKKAH IAITU SHEIKH ZAINI DAHLAN SEBAGAI AJARAN SESAT LAGI KUFUR.

(Karangan Sheikh Zaini Dahlan pasal kesesatan ajaran Wahhabiah)
ADA JUGA WAHABI DI MALAYSIA NI MENDAKWA BERAMAL DENGAN MAZHAB SYAFEI TULIN, PELIK YE! ADE JUGA MAZHAB SYAFEI TULIN, YANG TIRUAN TU MACAMANA? ADAKAH YANG TIRUAN ITU MENYAMBUT MAULID, BERTAHLIL, BACA YASIN MALAM JUMAAT, BUAT KENDURI ARWAH, BERTAWASSUL DAN LAIN-LAIN LAGI. YANG LEBIH PELIK LAGI MENDAKWA SAYA BUKAN WAHABI SAYA NI HANYA KAUM MUDA DAN LAIN-LAIN (AUTA), TAPI PENGASAS AJARAN SESAT WAHABI DIDEWA-DEWAKAN, INGIN TIPU ORANG ISLAM, KANAK-KANAK KECIL YANG TAK TAHU APA-APA BOLEHLAH DIKELENTONG, INILAH AKIBATNYA SUKA MENGHINA DAN MENCACI CELA UMAT ISLAM, JABATAN-JABATAN ISLAM DAN SEUMPAMANYA. MUNGKIN MEREKA NAK DIRIKAN KERAJAAN NEGARA BARU DI MALAYSIA NI, NAK HAPUSKAN KERAJAAN YANG DAH ADA SEKARANG, SUPAYA JADI KERAJAAN NEGARA SUNNAH,NEGARA TAJDID, PEMBAHARUAN,SALAFIYYAH, TAPI PADA HAKIKATNYA NAK MENDIRIKAN NEGARA WAHABIAH DI MALAYSIA INI. BAWA ULAMAK-ULAMAK WAHABI DARI LUAR NEGARA MASUK KE MALAYSIA, DIKAHWINKAN DENGAN ANAK-ANAK TEMPATAN SUPAYA MUDAH SEBARKAN WAHHABI.

HARAP PIHAK YADIM BERHATI-HATI KERANA MEREKA SELALU BUAT PROGRAM-PROGRAM ANTARABANGSA, JEMPUT ORANG-ORANG LUAR NEGARA, KALAU YANG DIPERTUA YADIM DARI KALANGAN WAHABI MEREKA BAWA MASUK ULAMAK WAHABI LE, KALAU YANG DIPERTUA YADIM DARI AJARAN HAJI KAHAR MAKA ADA BANYAKLAH NANTI RASUL-RASUL MELAYU, KALAU YANG DI PETUA YADIM DARI AYAH PIN NANTI BANYAK LA KERAJAAN-KERAJAAN LANGIT DI MALAYSIA NI. BERHATI-HATI SEMUA RAKYAT MALAYSIA DENGAN USTAZ-USTAZ YANG MACAM INI. BIAR PIHAK KUASA TAHAN MEREKA, TAPI MEREKA SERONOK DITAHAN DAPAT LA JUGA SEKEPING DUA KEMASYHURAN, NAK JADI MENTERI KOT.- Maaf kalau terkasar bahasa-: Tuan Blog

Tiada ulasan:

Catat Ulasan